Al langere tijd lopen we bij de Vlaamse Grasparkieten Club met het idee om een jaarlijkse contactdag te organiseren, een dag waar alle liefhebbers kunnen op inschrijven om zo met hun collega's tal van onderwerpen, nieuwigheden en andere zaken met betrekking tot onze hobby onder de loep te nemen en eveneens de tijd krijgen om de onderlinge contacten te optimaliseren tijdens bijvoorbeeld de lunch en het praatcafť. Onze moederclub, de Nederlandse grasparkieten club, hield in oktober 2008 een groot grasparkieten symposium en in navolging van dit geweldige initiatief gaan wij dit nu in BelgiŽ introduceren en zo zal dus onze eerste contactdag een grasparkieten symposium zijn. Dat we de lat hoog leggen zal je merken in het onderstaande programma, een stevige brok ervaring, kennis en visie zijn hier de hoofdingrediŽnten.Grasparkieten symposium 2010
Locatie: Parochiezaal, Venusstraat 10, 2520 Oelegem, BelgiŽ Zondag 28 februari 2010, 10 uur tot 16 uur, deelname kost 25 euro.

Programma:
Bijeenkomst vanaf 10 uur, ontvangst met koffie en koekje, aanvang rond de klok van 11 uur.

Stam of collectie, Harry Hockaday (ENG)
Een spreekbeurt over de opbouw van een stam door visuele verparingen met mannen. Prachtige spreekbeurt en zeer interessant voor een stamopbouw!

Lunch onder vrienden
Als dat al een stevige hap was, dan zal het volgende dat ook zeker zijn, het middageten! Gezellig tafelen met vrienden aan een menu met drie gangen, soep, aardappelkroketten met kip of rundvlees en een groentekransje, en als dessert rijstpap op moederswijze.

Palyoma virus en beak and feather disease, door dierenarts BjŲrn Geeroms (B)
Na een stevige maaltijd en beslist veel geklets gaan we over naar een zeer ernstig onderwerp. Deze twee ziekten nemen stilaan bezit van ons grasparkietenbestand en hebben gelijkaardige symptomen en zijn dus moeilijk te onderscheiden en zijn in de ergere vormen uiteindelijk dodelijk. Voor hier meer klaarheid in te krijgen hebben we een prof gevraagd dit eens onder de loep te nemen en hier komt onze dierenarts BjŲrn Geeroms in beeld met zijn ervaring vooral opgedaan in het Loro Parque Tenerife. Een ernstig probleem ernstig opgenomen!

Jac Cuyten & Co, a view to the future, een film gemaakt door Harry van Doorne.
Het hoeft niet allemaal miserie te zijn en daar krijgen we een mooi beeld van in de prachtige film die Harry van Doorne heeft gemaakt op het hok van dit partnership. Hier kan men zien wat men met de juiste visie tot stand kan brengen en daarom is de titel ook zo perfect gekozen, van mij krijgt Harry alvast de Oscar voor beste verfilming. Oordeel zelf en geniet!

Samenvattend
De spreekbeurten en een trailer van de film zijn op DVD gezet en die kan u als naslagwerk mee naar huis nemen. De symposiumdag eindigt officieel om 16 uur, maar gezellig nakaarten kan u in ons cafetaria dat spreekt voor zich. Er zullen ook in de zaal enkele standplaatsen voorzien zijn voor de verkoop van allerlei vogelbenodigdheden.

Investeer in je zelf en neem deel aan dit geweldige symposium.

Info: Thielemans Eric, gsm +32 497 73 38 21 of info@vgc-vzw.eu.