Hieronder een aankondiging door Eric Thielemans, voorzitter van de Vlaamse Grasparkieten Club vzw.

Na het opstarten van onze vzw Vlaamse Grasparkieten Club, wisten we binnen het bestuur dat we voor onze leden voor het werkjaar 2008, drie grote vraagstukken moesten oplossen, het clubblad, de kwekerstatus en een ringendienst.

Na verloop van tijd bleef er na filtering van de drie mogelijkheden slechts 1 mogelijkheid over, de Nederlandse Grasparkieten Club, NGC-DBS. De mondelinge contacten en afspraken, kregen vorm in een brief aan NGC eind oktober. Het daarop positieve antwoord, een belangrijk stukje te lezen hieronder, resulteerde tot de toetreding van VGC tot NGC als rayon.

"Het bestuur van de NGC-DBS heeft verheugd gereageerd op uw schrijven en ziet de VGC vzw graag toetreden tot de NGC."

Vanaf 1 januari 2008 is de VGC vzw een volwaardig rayon van de NGC-DBS en vanaf het moment van inschrijving en na de ontvangst van de contributiegelden zijn alle leden van de VGC vzw volwaardig lid van de NGC-DBS.

Een rayon is een zelfstandige vereniging die naar eigenheid zijn eigen beleid kan varen, zolang het zich aan de huishoudregels van NGC houdt.

NGC wordt ook de leverancier van de ringen voor VGC. Een kwaliteit die al gekend is in uitvoering van kunststof of metalen ringen.

De kwekerstatus is bij start, 1 januari 2008, de hoogste status die men heeft in een erkende grasparkietenspeciaalclub. De promotiedegradatie mogelijkheden bij VGC geschieden vanaf 2008 enkel nog via het promotiedegradatie systeem binnen NGC, dus deelnemen aan de clubshow in Hapert is bij handhaving van uw kwekerstatus binnen VGC een must.

Het ledenregister van de Vlaamse Grasparkieten Club vzw, dikt met de dag aan wat wil zeggen dat onze keuze ook duidelijk de juiste is.

Met uw vertrouwen maken we van VGC een mooie vereniging onder de vleugels van NGC.

Voorzitter VGC,
Thielemans Eric
Vlaamse Grasparkieten Club vzw