Rayon Show Zuid-Oost Nederland, Hapert, 12 juni 2005.


Op zondag 12 juni 2005 werd in Hapert een gesloten Rayonshow gehouden. Dit keer waren alleen rayonleden en hun partners welkom. De vogels werden ingebracht tussen 09.00 en 10.00 uur. Er werden in totaal 61 vogels ingeschreven: 26 bij de Champions, 4 bij de Gevorderden en 31 bij de Beginners. De vogels werden verdeeld in de drie vertegenwoordigde kwekersklassen, waarbij Eigen kweek en Eigen Kweek Overjarig werden samengevoegd om zoveel mogelijk vogels per kleurslag te hebben.
Keurmeester Jan van Meeteren besprak in de twee uren die beschikbaar waren vóór de gezamenlijke lunch, alle vogels kort en maakte uiteindelijk de volgende plaatsing:
 • Beste Champion werd een nog vrije jonge albino geelmasker pop van Partn. Cuyten-Heesters, een vogel die iedereen in september hoopt terug te zien. Beste Champion Tegengesteld Geslacht werd een indrukwekkende grijze man van Partn. Totté.
 • Beste Gevorderde en Beste Gevorderde Tegengesteld Geslacht werden twee spangles, grijsgroen en grijs opaline, beiden van Partn. Agterberg. Er waren verder geen inzenders in deze klasse, maar dat deed niets af aan de kwaliteit van deze vogels.
 • Beste Beginner werd een opaline grijze pop van B. van de Werff die hiermee zijn eerste rozet en beker in de wacht sleepte. Beste Beginner Tegengesteld Geslacht werd een kobaltblauw violette man van K. Stassen.


 • Beste Champion - Partn. Cuyten-Heesters
  Beste Champion Tegengesteld Geslacht - Partn. Totté

  Beste Gevorderde - H. Agterberg
  Beste Gevorderde Tegengesteld Geslacht - M. Agterberg
  Beste Beginner - B. van de Werff
  Beste Beginner Tegengesteld Geslacht - K. Stassen


  Na de lunch, als altijd buitengewoon goed verzorgd in den Tref, werden de vogels nog eens samen bekeken en besproken. Een loterij, zoals gebruikelijk op de rayon bijeenkomsten in Hapert, gaf de meesten nog een aardigheidje mee naar huis, waarna de ruimte weer opgeruimd en schoongemaakt achtergelaten werd. Aan de bar werden de laatste ervaringen en nieuwtjes uitgewisseld en even na drie uur kwam er een eind aan een zeer geslaagde rayon show.