Armand is een van de trouwste leden van de NGC-DBS en het rayon PC Drechtstreek. Hij heeft sinds zijn jeugd altijd al grasparkieten gehad. Vroeger heeft hij ook grote parkieten gehad maar hier zat te weinig uitdaging in en dus werden die al snel van de hand gedaan en er werd alleen nog maar met de grasparkieten verder gegaan. Op de show in Zundert, werd traditioneel altijd met kerstmis gehouden, kwam hij de eerste Engelse grasparkieten tegen en hier heeft hij uren staan genieten van deze vogels. De aanwezige vogels waren veel groter dan zijn eigen grasparkieten. Deze vogels waren van het partnership Dijkman en Verbeem. Er werd snel een afspraak gemaakt om de eerste Engelse grasparkieten aan te schaffen.
In 1971 is hij zelf naar Engeland gegaan om de 'echte' Engelse grasparkieten aan te schaffen. In Engeland is hij jarenlang bij verschillende kwekers geweest om vogels te kopen. Armand heeft een eigen visie en die komt tot uitdrukking in zijn eigen goede stam vogels. Armand is voorzichtig met het aankopen van vogels. De kleurslagen die hij heeft zijn voornamelijk grijs en grijsgroene normaal, cinnamon en opaline. Ook houdt hij wat spangles aan. Armand beschikt over 50 broedkooien en 6 grote buitenvluchten. Deze vluchten zijn 2 meter breed en een meter of 3 en een half lang. De vogels die niet gebruikt worden tijdens de kweek zitten buiten (ook 's winters). In deze vluchten kunnen de vogels zich goed ontwikkelen en ze worden per leeftijd geplaatst in een vlucht.
Zijn mooiste herinnering gaat al heel wat jaartjes terug en wel naar de jaren 1969 en 1970. In deze jaren behaalde hij 2 maal de titel wereldkampioen bij de grasparkieten. Met een echte gouden medaille!!! Armand en Suzan werden door de burgemeester van Hoogstraten ontvangen op het stadhuis en er werden diverse krantenartikelen aan deze prestatie gewijd. Ook denkt Armand nog vaak terug aan de mooie tijd van de NPC vooral aan de shows in de Beekse Bergen. Hier speelde indertijd rond de 2000 vogels mee. Afgelopen jaar, 2012, werd Armand bij het rayon VGC te Oelegem clubkampioen. Een prachtige prestatie van deze rasechte liefhebber. Naast het kweken van kwaliteit grasparkieten vindt hij het belangrijkste in de hobby het praten en discussieren met de liefhebbers.