Rayon Noord Holland, Hillegom, 16 mei 2004.


Op zondag 16 mei was er de babyshow van RNH die zoals gewoonlijk gehouden werd in het duivengebouw te Hillegom. Het inbrengen van de vogels was verlaat naar tussen 10.00-11.00 hopende meer liefhebbers over de streep te trekken. Helaas mochten wij maar 12 inzenders begroeten met wel 119 vogels. Er werd gespeeld in 3 groepen : Champions, Gevorderden en een combiklasse van Kwekers en Beginners. De keuring werd verzorgd door Han Schrijver die er een zeer boeiende en interessante gelegenheid van maakte. Elke vogel werd besproken en om het maar grof te zeggen ontleed zodat de liefhebbers op de fouten van hun vogels werden gewezen.Beste baby van de show - comb. Waijop
Eerst werden alle poppen voor de jeugdrui gekeurd waar een aantal zeer goede bijzaten. In de champions klasse was de strijd zeer groot: een goede kobalt geelmasker en een knappe overgoten van Jan Robbe en een beste grijsgroene van Martin Rasser die deze klasse dus ook won. Bij de gevorderde een leuke grijze van Fred van Rooyen en bij de combi een knappe lutino pop van Peter Pluister.
Bij de mannen voor de jeugdrui voerde Martin Rasser de boventoon met als 1e een grijsgroene, als 2e een grijsgroene spangle en als 4e een grijsgroene. Bij de combi klasse viel een albino van Peter Pluister te bewonderen.
Bij de poppen na de jeugdrui was het helemaal hectisch. In de champions klasse, daar werd beste pop een grijze van de combinatie Waijop, opvallendste pop was een grijsgroene spangle van Frank Nijenhuis, een super pop die denk ik de show nooit zal halen ivm bevederings problemen. Dit is maar een kleine opsomming van de dik dertig poppen en waarvan er zeker 15 goeie bij zaten. Bij de combi een goede hemelsblauwe van Louis Polanen.
Bij de mannen na de jeugdrui ging het bij de champions tussen een lichtgroene van Martin Rasser en een grijze van comb. Waijop. De grijze werd de winnaar na lang twijfelen van de keurmeester en terecht, een vogel met een zeer goede uitstraling en mooie brede kop. Bij de gevorderde een hemelsblauwe van Fred van Rooyen, mooi type. Bij de combi een hemelsblauwe geelmasker van Louis Polanen die veel belovend is en nog volop bezig met de rui.


Uitslag:
Uiteindelijk was het een leerzame en gezellige dag met dank aan de keurmeester die zo'n goede uitleg over de vogels en de hedendaagse keuring heeft gegeven. We hadden nog een gezellige verloting waarna het uitkooien was en afbreken van de stellingen. Vele handen maken licht werk, zelfs die van de keurmeester. Na enige verfrissingen aan de bar gingen wij tevreden naar huis.

Het show team