Na mijn oproep van gisteren om meer met elkaar te delen kreeg ik meteen wat foto's in mijn mail van Wim Velgersdijk. Super! Goed voorbeeld doet volgen hoop ik. Ik beloon het in elk geval met een snelle plaatsing. Hieronder zijn verhaal over een feather duster op zijn hok. Op het internet is uiteraard meer te vinden over het fenomeen feather duster, hier bijvoorbeeld: www.vogelproblemen.nl.

Ook bijzondere vogels op het hok? Stuur je verhaal: webmaster@ngc-dbs.nl.

Ik lees net op de site dat er geen nieuwtjes zijn en dat we dit misschien samen kunnen oplossen. Misschien leuk om de foto's van een feather duster erop te zetten! Het verhaal erbij is dat je eerder een feather duster dan een prijs van de staatsloterij hebt.

Ik doe al 35 jaar mee met de staatsloterij met de bekende nieten en heel soms een eigen geldje en ben pas 2 jaar bezig met Engelse grasparkieten. Ik had een koppel gezet dat absoluut niets met elkaar te maken had, de een kwam uit Nederland en de ander uit BelgiŽ. Nadat de taal problemen waren opgelost en de inburgerings-cursus gehaald, was er na 14 dagen het eerste ei. In totaal waren er 6 eieren, waarvan 2 bevrucht. Nadat de 2 eieren waren uitgekomen dacht ik na een dag of 20 dat ik een kampioen in het blok had zitten, zo groot was die vogel. Maar na 41 dagen (zie eerste foto) wou mijnheer nog steeds niet op stok en zijn hemelsblauwe cinnamon zus zat al in de vlucht.
Zoiets vreemd had ik natuurlijk nog niet meegemaakt en ik dacht hier ga ik maar eens professionele hulp bij halen. Na contact te hebben gezocht en foto's te hebben verzonden naar ons aller bekende Jac Cuyten, kreeg ik de mededeling dat het helaas een feather duster was en dat hij niet oud zou worden. Ook adviseerde Jac mij om de vogel te laten inslapen als de conditie erg slecht werd. Na natuurlijk teleurgesteld te zijn (ik dacht dat ik een kampioen had) zag ik er ook het bijzondere van in. Na 60 dagen (zie laatste foto's) heb ik de vogel in laten slapen met ether, want zijn conditie was toen al bar slecht.

Met vriendelijke groeten,
Wim Velgersdijk (V74)