Gerald Binks, schrijver van "The Challenge", lanceert een nieuwe website: www.Budgerigar.co.uk. Hieronder zijn introductie, vertaald en ingekort door Judith van Schaften.

De nieuwe internationale website voor de hobby wereldwijd!

In de loop van 2009 begon ik te denken over het gebruik van internet als een moderne manier van communiceren die wereldwijd kan worden gebruikt voor de hele hobby. Zodoende kwam op 29-01-2010 deze nieuwe website www.budgerigar.co.uk in de lucht.

Het is geen tijdschrift en geen forum. Het heeft van beide kanten iets. De inhoud zal vaak, maar onregelmatig worden gewijzigd. Zoals u zult zien is het behoorlijk uitgebreid. De website zal de beste geïllustreerde artikelen van 's werelds meest ervaren kwekers bevatten om minder ervaren kwekers overal ter wereld te helpen met informatie. Daarom nodig ik U uit artikelen in te zenden, ook profielen van kwekers en hun volières zijn welkom. De site zal ook kwaliteitsfoto's van de mooiste vogels die op het moment tentoongesteld worden, publiceren.

Ik heb het geluk dat de heer Dr. Robert Marshall uit Australië met mij mee werkt. Hij is ongetwijfeld momenteel de meest ervaren praktiserende vogeldierenarts en zijn nieuwste publicatie "The Budgerigar" is het mooiste boek dat ik persoonlijk heb gelezen over de vraag hoe te voorkomen dat onze waardevolste en voor de kweek belangrijkste grasparkieten verloren gaan. Zijn makkelijke diagnostische technieken, voor ons amateurs herkenbaar en de uitvoerbare behandelingen van onze zieke grasparkieten met de juiste medicijnen, zijn voortdurend beschikbaar op deze nieuwe site. Ik heb ook kunnen regelen dat Riversway Avicultural Products (UK)Ltd, alle vogelgeneesmiddelen die door Dr. Marshall worden aanbevolen op de website plaatst. Bovendien is Dr. Marshall bereid om maandelijks 8 gezondheidsvragen te beantwoorden.

Dus bezoek de site en kijk eens rond dan zul je zien dat er een heleboel kruisverwijzingen zijn zodat de verschillende onderwerpen en verwijzingen naar gerelateerde informatie gemakkelijk gevonden worden. Deze site kan de Universele koppeling tussen ons allen worden, inclusief de grote verenigingen wanneer een ieder zijn inbreng heeft. Ik sta open voor suggesties tijdens de verdere ontwikkeling.

Gerald Binks