Tijdens het weekend van 12 en 13 augustus werd de eerste regioshow BGC Kempen ingericht onder leiding van het nieuwe bestuur van de Kempen. De bestuursleden waren dan ook behoorlijk zenuwachtig ook al waren er verschillende vergaderingen vooraf gegaan om de show te regelen. Het mag gezegd worden: het was in orde. Alles verliep van een leien dakje en de promotiestand en de videopresentatie waren een mooi stuk vernieuwing; ze gaven de zaal en de show toch dat tikkeltje meer. Er werd dan ook hierop door de liefhebbers goed gereageerd en het bestuur mocht dan ook vele felicitaties ontvangen. Er werd ook dit jaar voor de eerste keer een verkoopstand ingericht op zondagmorgen en dit was op zich ook al een succes. Het was zondagochtend wel niet op de koppen lopen, maar er was toch een redelijke aanloop en het bracht wel een gezellige drukte mee, zowel in de verkoopzaal als op de show. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. De enige nog te beantwoorden vraag was: wat had het extreem warme weer van de afgelopen maand juli met onze vogels gedaan, zouden we voldoende inzendingen hebben en hoe zou de conditie van de vogels zijn?

De Kempen heeft ook dit jaar ervoor gekozen om de traditie op te houden en een tweedaagse show in te richten. Dit maakt dat je alles zoveel rustiger kunt doen, en tevens een mooi afgewerkte show kunt presenteren aan de liefhebbers en bezoekers. Een voorbeeld: toen de keuring ten einde was heeft het bestuur alle kooien van de naam van de eigenaar voorzien, zodat het gemakkelijk was voor de bezoeker om de vogels te bekijken: men kon direct zien van wie de vogel was. En door het nieuwe showprogramma konden we om 15:30 uur de eerste catalogus aanbieden aan onze keurmeesters.


De inschrijving liep tot zaterdagmorgen 10 uur. Er waren dan door 9 Champions, 8 Gevorderden, 7 Kwekers en 8 Beginners 368 kooien ingeschreven. Hierna konden onze keurmeesters Gren Norris uit Engeland en Han Schrijver uit Nederland, bijgestaan door de aspirant keurmeesters Walter Van Houdt en Jan Van Seeters aan het werk beginnen om de beste vogels van de show te bepalen. Dit alles onder leiding van onze showmanager Dirk Vanden Driessche. De keuring verliep zeer vlot en onze kampioenen waren om 15 uur bekend.


De vogels van het partnership Totté werden bekroond met de hoogste waarderingen, zij wonnen alles bij de Champions in de reeksen maar ook de Best in show, beste tegengeslacht van de show, beste EK en EK tegengeslacht, beste overjarig en overjarig tegengeslacht. Tevens wonnen zij ook de speciale hoofdprijs waarover veel lof was: een handwerk geborduurd en ingekaderd, gemaakt door Leen Vandeweyer. Bij de gevorderden was het voorzitter Eric Thielemans die de meeste prijzen won. Hij had de beste EK en EK tegengeslacht en de beste EKO, de beste EKO tegengeslacht was voor Etienne de Smaele. Bij de kwekers won Paul De Cuyper beste EKO en beste EK tegengeslacht, André Tibackx beste EK en Jean-Pierre Souvereyns beste EKO tegengeslacht. Bij de beginners was beste EKO voor Juul Delen en beste EKO tegengeslacht voor Patrick Caekebeke, de beste EK en EK tegengeslacht was voor Wesley Van der Kerken. Beste paar EK was voor het partnership Vangenechten-G-D. Beste paar EKO was voor Vandeweyer Roger Beste stam EK voor het partnership Totté. Beste stam EKO voor Wuyts André. En dan nog de beste WVK voor Marc Colombeen.


Beste in Show + Beste EK, Frank Totté
Beste Tegengesteld Geslacht + Beste EK Tegengesteld Geslacht, Frank Totté
Beste EKO, Frank Totté
Beste EKO Tegengesteld Geslacht, Frank Totté


Om de club te steunen werden er nog 2 vogels verloot. Een groene spangle man van de combinatie Rasser- De Schrijver werd gewonnen door Guido Dupont uit Wilrijk. En een grijsgroene man van Vandeweyer Roger werd gewonnen door Eddy Dierickx uit Turnhout. Proficiat.

Na de prijsuitreiking rond 17 uur kon iedereen zijn vogels uitkooien en huiswaarts gaan. Het bestuur en medewerkers waren moe maar voldaan. Misschien was het mooiste compliment voor het bestuur wel: "Dit weekend was er terug de gezellige en plezante sfeer van vroeger".


Dit verslag is gemaakt door Roger Vandeweyer. Bijdragen zoals deze zijn altijd welkom. Stuur ze naar: webmaster@ngc-dbs.nl.